25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 d'octubre de 2013

Llegiu i parleu, un programa del Departament de Cultura per reforçar l'ús del català a través de la lectura

La directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, va presidir el 17 d'octubre, al Palau Marc, l’acte de presentació de Llegiu i parleu, un nou programa que té com a objectiu afavorir la conversa en català a partir de la lectura de textos.

Llegiu i parleu, un programa del Departament de Cultura per reforçar l'ús del català a través de la lectura

Un moment de la presentació de Llegiu i parleu

La directora va obrir l’acte i a continuació va donar la paraula a Montserrat Montagut, cap del Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General, que va presentar els materials que formen part d’aquest programa. Llegir per parlar, llegir per aprendre és la primera publicació, però la seguiran d’altres. Montagut va presentar els materials a un públic convençut que la lectura és necessària per poder aprendre llengües, però també és a la base de l’adquisició de qualsevol aprenentatge. Va destacar característiques dels materials, com la combinació d’habilitats, la incorporació de la figura del tutor o guia, la necessitat de treballar en parella i així contribuir al treball de col·laboració, o el valor de l’error com a part important de l’aprenentatge. A continuació, Noemí Ubach, directora de l’Àmbit de Formació i Foment del Consorci per a la Normalització Lingüística, va explicar la versatilitat dels materials i com es podran explotar després que dinamitzadors del Voluntariat per la llengua i coordinadors d’ensenyament del CPNL rebin la formació, prevista per al mes de novembre. Seguidament, David Duran, coordinador del Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals (GRAI), va presentar la ponència “Llegir en parella, una pràctica lectora efectiva”. Finalment, Ester Franquesa va cloure l'acte demanant als assistents que donin a conèixer aquesta nova eina que ajudarà a promoure el gust per la lectura i va agrair al públic l’assistència a l’acte.

La presentació va reunir unes 70 persones del món de l’ensenyament per a adults, concretament directors, coordinadors i dinamitzadors dels centres de normalització del CPNL, responsables d’entitats que treballen per al foment i l’ús de la llengua catalana i alguns dels autors que han participat en la confecció del material. Les publicacions són especialment interessants per a dinamitzadors de clubs de lectura i per a les parelles lingüístiques, però també es pot utilitzar en l’entorn de les classes de català per a adults ja que les activitats que es proposen no tenen una durada superior a una hora.


DGPL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter