25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 2 de juliol de 2013

Rubí fa públic el veredicte de ”La teva cançó preferida “per Festa Major

Gegants i capgrossos presten molta atenció i les persones, també!

El dia 30 de juny al migdia, en plena Festa Major, després de la cercavila de gegants i capgrossos que organitza la Colla de Geganters i Capgrossos de Rubí, en una plaça plena d’aquesta gent tan alta i majestuosa i tan petita i rodanxona vinguda de molts llocs de Catalunya, i de molt públic de carn i ossos atent, el Servei Local de Català va donar el veredicte del joc de ciutat “La teva cançó preferida”, que es va iniciar amb els actes de Sant Jordi i que s’ha tancat per Festa Major.

Rubí fa públic el veredicte de ”La teva cançó preferida “per Festa Major

Aquest joc s’ha treballat també amb el Pla educatiu d’entorn, el qual l’ha fet arribar a les escoles i instituts. Així, doncs, a banda de la participació individual, també hi podia haver una participació col·lectiva. L’alumnat d’una aula, d’un curs o de l’aula d’acollida havien de parlamentar per posar-se tots d’acord en una cançó. Fins i tot l’Escola Municipal de Música també ens ha fet saber les seves cançons preferides!

Els motius pels quals cadascú ha votat la cançó que ha votat són diversos, però destaquem la capacitat de les lletres i de la música per evocar records i moments. Quant al nostre interès lingüístic, destaquem els comentaris que ens han fet algunes persones que no són de parla materna catalana, que ens diuen que és a partir de l’emoció que els mou una lletra que mig entenen i una música que els predisposa a l’estudi de la llengua.

S’han recollit un total de 134 butlletes. La cançó que més agrada als rubinencs i rubinenques és “Boig per tu”, de Sau. Les altres quatre cançons preferides, ordenades de més a menys són: “Paraules d’amor”, de Joan Manuel Serrat; “Fil de llum”, d’Andreu Rifé; “Sense tu”,  de Teràpia de Shock, i “Corren”, de Gossos.

Entre tots els participants s’han sortejat dues entrades dobles per anar al cinema en català. També es va regalar a la Colla de Geganters i Capgrossos una entrada doble per la seva amabilitat per acollir aquest veredicte des de fa tres anys a la trobada de gegants que organitza per Festa Major. Cal dir que és una de les entitats amb les quals tenim signat un conveni de col·laboració.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes