25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 8 de març de 2013

Alumnes de català descobreixen la història de la música folk a Catalunya

El Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) va obrir ahir les portes a una vuitantena d'alumnes de català dels cursos de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi per oferir-los la projecció del documental El riu que ens porta. 25 anys de Tradicionàrius dirigit per Ferran Riera.

Alumnes de català descobreixen la història de la música folk a Catalunya

Al voltant de 80 alumnes dels cursos de català van assistir a la projecció del documental "El riu que ens porta. 25 anys de Tradicionàrius".

En la presentació, tant el director del C.A.T, el senyor Jordi Fàbregas, com la responsable de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, la senyora Montserrat Freixanet, van destacar la importància de la promoció de la cultura catalana a través de la música.

El documental repassa la història del festival Tradicionàrius i combina entrevistes a personatges destacats de la música folk dels Països Catalans amb actuacions musicals dels diferents grups que hi han format part. El treball repassa en paral·lel la història del festival i la del país amb la metàfora del riu com a element constant. En un moment del documental el cantant Roger Mas va explicar: “La tradició és aquell riu de cultura on tothom pot agafar aigua i on tothom pot abocar-ho la seva”.

El col·loqui posterior va comptar amb la presència del senyor Jordi Turtós, coguionista del documental, i el senyor Lluís Cuevas, editor del Canal 33 de l'Àrea de Culturals i Entreteniment, que juntament amb el director del C.A.T van contestar les preguntes que formulaven els alumnes, que han valorat molt positivament l'experiència.
 


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Gràcia i Sarrià - Sant Gervasi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes