25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 24 de gener de 2013

Cornellà celebra els 10 anys de Voluntariat per la llengua

Més de 150 persones omplen l'acte al Castell de Cornellà

Més de 150 persones van aplegar-se ahir, 23 de gener, al Castell de Cornellà, per celebrar el 10è aniversari del naixement del voluntariat lingüístic a Cornellà de Llobregat.

L'acte, que va consistir en una conferència a càrrec de Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics i de l'associació Els Altres Andalusos, i que va comptar amb els parlaments d'Ester Franquesa, directora general de política lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i de Jordi García Guitart, regidor de política lingüística de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de la ciutat, va ser presentat per Enric de Vilalta, director del CNL i un dels creadors del programa.

Abans de compartir una copa de cava, els assistents van poder escoltar dues peces per a guitarra a càrrec de Jordi Grau, estudiant de guitarra clàssica al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Cornellà celebra els 10 anys de Voluntariat per la llengua

L'assistència va superar totes les previsions

Intuïtiu, agosarat, meticulós, amb un extrem sentit de la realitat, imprevisible, arrauxat i trencador, Lluís Cabrera va repassar des de la vivència personal la història del país i de la immigració que hi ha arribat en els darrers 50 anys.

En les seves intervencions, Ester Franquesa i Jordi García van glossar la importància del programa Voluntariat per la llengua per al català i van felicitar la ciutat per la iniciativa i la voluntat de continuïtat en el treball per la cohesió social amb el català com a eina.

A més de les persones voluntàries (algunes de la primera fornada) acompanyades en molts casos de les seves parelles lingüístiques, alumnat dels cursos de català, tècnics del CNL, entitats i establiments col·laboradors, van assistir a l'acte representants del consistori com la tinent d'alcalde Emília Briones o regidors com Elisa Corral i Jordi Rosell, el Síndic de Greuges local, Frederic Prieto o exregidors com Néstor Artís, així com el director del CNL Eramprunyà, el cornellanenc Oriol Rocosa, o la directora del CNL de l'Hospitalet de Llobregat, Alba Conesa.

Lluís Jou (director general de política lingüística en el moment que va iniciar-se el programa), Joan Tardà (exregidor de la ciutat, que era membre del Consell del CNL quan es va elaborar el projecte), Miquel Pueyo (exsecretari de política lingüística) o Francesc Molina (expresident del Consell del CNL) van fer arribar missatges de felicitació. Com també ho va fer l'alcalde de la ciutat, Antonio Balmón, que va excusar la seva absència per malaltia.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes