25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 22 de juny de 2007

Pere Robert va explicar els beneficis de la pràctica esportiva

Les noves tecnologies faciliten l'esport d'alt nivell

L'exjugador internacional de waterpolo Pere Robert va tancar dijous el primer cicle de caminades xerrades Salut i llengua! I ho va fer parlant-nos dels beneficis de la pràctica esportiva per a la salut i dels valors que es poden transmetre als més petits a través de l'esport.   
Pere Robert va explicar els beneficis de la pràctica esportiva
Robert va dir que per a la salut la pràctica esportiva és essencial ja des de ben petits, per això va afirmar que calia introduir els infants en la pràctica esportiva. A partir de l'esport es poden transmetre valors com la solidaritat, el treball en equip, el compromís, el respecte, entre d'altres. Va dir que calia saber guanyar com també saber perdre, ja que són dues situacions en què sovint ens trobem, a la vida mateix.
L'exjugador de waterpolo va explicar com va començar la pràctica d'aquest esport a Catalunya, i concretament a Mataró, i com va arribar a tenir el reconeixement que té ara a escala internacional. També va dir que tradicionalment el waterpolo és un esport minoritari, tot i que els últims anys s'ha popularitzat. Els nois i noies que s'hi dediquen abans hi arribaven a través de la natació i després quan eren més grans s'introdueïen en la pràctica del waterpolo, ara en canvi de petits ja escullen entre natació o waterpolo. Pere Robert creu que actualment encara hi ha diferències en la pràctica d'aquest esport entre homes i dones; ja que pel fet que les dones s’hi ha incorporat més tard, han tingut mens facilitat per entrenar als clubs. De tota manera Robert es va mostrar convençut que el waterpolo femení de mica en mica ocuparà als clubs l’espai que li pertoca.
Durant la xerrada caminada es va parlar de l'excessiva exigència, tant des dels entrenadors com des dels pares, als nois i noies que es volen dedicar a l'esport d'alt nivell. En aquest sentit, l'exjugador de waterpolo va dir que s'estan descobrint noves pràctiques que poden facilitar la pràctica de l'esport professional. Així hi ha exercicis determinats que fa molt anys que es considerava que facilitaven determinada acció en un esport, i que després, gràcies a les noves tecnologies s'ha descobert que no era així. La introducció de noves tecnologies en el món de l'esport també ha afavorit poder fer preparacions més precises, de més qualitat, cosa que fa que la pràctica professional no requereixi tant temps de dedicació.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes