25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 3 de desembre de 2012

I tu, jugues en català? triomfa a la 9a Festa per al joc i la joguina en català

Segons dades recollides per Plataforma per la Llengua, al mercat hi ha 700 joguines de 80 fabricants que inclouen el català, un 6% de l'oferta.

Dissabte passat, milers de persones van passar per la 9a Festa per al joc i la joguina en català, que es va celebrar a l’entorn de l’Arc de Triomf de Barcelona. El CPNL, col·laborador d'aquesta festa organitzada per la Plataforma per la Llengua, va ser-hi present amb la nova campanya I tu, jugues en català? que va atreure l'atenció dels visitants de l'esdeveniment, especialment, els més petits.

I tu, jugues en català? triomfa a la 9a Festa per al joc i la joguina en català

Marta Jarque, Carles Sala, Jaume Ciurana, Jordi Manent i Viqui Sanz.

La Festa, organitzada per la Plataforma per la Llengua, reclama que les joguines que es regalen per Nadal i Reis incloguin el català en tots els suports lingüístics, impresos o electrònics. Segons dades recollides per l'ONG, al mercat hi ha 700 joguines de 80 fabricants que inclouen el català, un 6% de l'oferta. El Codi de consum obliga que totes les joguines incloguin el català.

La Festa per al joc i la joguina en català té com a objectiu promoure i reivindicar la introducció del català en el sector de les joguines. En aquest context, la presentació de la campanya del CNL de Barcelona I tu, jugues en català? per promoure la venda i el consum de jocs i joguines en català, va gaudir d'una molt bona acollida entre les persones que van passar per la Festa, moltes de les quals es van apropar a l'estand del CPNL per conèixer amb detall en què consistia aquesta nova campanya.

La Festa va incloure un emotiu homenatge a Martí Gasull, i durant tot el dia va aplegar desenes d'activitats, tallers i actuacions d'animació per als infants dinamitzats per més de 150 voluntaris. Malgrat el fred, milers d'assistents van omplir de gom a gom el passeig Lluís Companys que es va convertir durant tot el dia en una gran ludoteca per la joguina en català.

Des del 2010 hi ha una llei vigent, el Codi de consum, que obliga que tots els productes distribuïts a Catalunya estiguin etiquetats en català. Tot i això, hi ha marques que encara incompleixen la llei. Precisament, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa recentment el primer web que aplega tots els jocs i joguines que hi ha en català al mercat: www.jocsijoguines.cat.

L'acte l'ha organitzat la Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de l'entitat Consum Català i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de Consum, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Abacus Cooperativa, Bon Preu, Catalunya Ràdio, el diari Ara, El PuntAvui, Vilaweb, Racó Català, Directe.cat i Cavall Fort.

Seguiu el CNL de Barcelona a Facebook


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes