25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 14 de novembre de 2012

90 persones assisteixen a la Classe pública de pronoms febles a Esparreguera

El Servei Local de Català l’havia organitzat amb motiu de la II Setmana de la Llengua Catalana

90 persones assisteixen a la Classe pública de pronoms febles a Esparreguera

La Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera va tenir una gran sorpresa dimecres 7 de novembre, quan gairebé una norantena de persones van acudir al Patronat Parroquial per assistir a la Classe pública de pronoms febles, fet que va trencar totes les previsions.

Amb el lema “El més difícil de la gramàtica catalana explicada de la manera més fàcil” i al llarg d’una hora i mitja, la tècnica de Normalització Lingüística encarregada de l’àrea d’Ensenyament del Servei Local de Català d’Esparreguera Maria Romero va explicar els aspectes essencials de l’ortografia i la sintaxi dels pronoms febles, amb la participació activa del públic assistent.

D’aquesta manera, es va demostrar que un aspecte de la gramàtica catalana sempre controvertit per part de l’alumnat pot ser de fàcil comprensió i assimilació, si s’explica bé i hi ha una actitud positiva envers el seu aprenentatge. A més, l’acte va servir per a mostrar com són les classes del dia a dia dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català d’Esparreguera, amb una excel•lent relació entre alumnes i professors i un bon clima de treball en equip i d’aprenentatge de la llengua, la identitat i la cultura catalanes.
La Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera és un cicle d’activitats organitzat conjuntament per la Regidoria de Política Lingüística, el Servei Local de Català i diferents entitats de la vila, entre les quals destaca la Plataforma per la Llengua o La Passió. Enguany ha comptat amb un total de 14 activitats.

El Servei Local de Català de la població ha preparat 3 actes públics per tal de prestigiar l’ús social de la llengua catalana i, a més, difondre públicament les activitats que el caracteritzen i que duu a terme any rere any. És per aquest motiu que ha dut a terme la sisena edició del Dictat Català d’Esparreguera, que s’ha emmarcat en l’Any Sales Calders Tísner, la Classe pública de pronoms febles i el programa especial de Ràdio Esparreguera 500 Notícies del Català, en directe i amb públic des de Can Pasqual.


Servei Local de Català d'Esparreguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes