25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 de febrer de 2007

Ni fàcil ni difícil

una actuació de sensibilització i reflexió entorn de conflictes relacionats amb el fenomen migratori

Els alumnes de quatre centres de secundària de l’Urgell reflexionaran  sobre temes com “Qui és català”, “Respecte o intolerància”, “El vel, desconeixença o prejudici” a partir del film documental “Ni fàcil ni difícil" dels creadors Dani Lagartofernández i Marian Piper.
Ni fàcil ni difícil El Servei Comarcal de Català de l’Urgell conjuntament amb l’Oficina Comarcal de Joventut i el Pla de Ciutadania i Immigració de l’Urgell han proposat una activitat adreçada als alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de la comarca amb l’objectiu fomentar la participació de l’alumnat estranger, promoure el coneixement mutu i la sensibilització del conjunt de l’aula, així com millorar la convivència a l’escola.


El film documental s’ha produït en una de les comarques catalanes que gaudeix d’un índex de coneixement i ús de la llengua catalana més elevat, la Garrotxa, i per tant és la llengua vehicular dels protagonistes de la pel•lícula i l’element identificador, que reforça el lligam emocional entre les persones, i que per tant esdevé la peça clau que pot ajudar a superar els conflictes interculturals.
Els protagonistes són joves, així doncs, bona part dels interessos i els valors que planteja la pel•lícula afecten i interessen els joves i promouen la reflexió sobre els conflictes més universals relacionats amb el fenomen migratori i que són presents en el conjunt de la societat.


El film ha estat concebut com un recurs pedagògic que pretén provocar i fer reflexionar els joves sobre el fet migratori. Hem lliurat aquest aquest DVD als centres de la nostra comarca juntament amb una proposta didàctica. A final de curs, el dia 29 de maig, tindrà lloc una posada en comú que comptarà amb la presència d’algun dels responsables de la pel•lícula.

Teresa Arrufat, TNL del CNL de Lleida (SCC de l'Urgell)
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter