25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de febrer de 2011

Actes commemoratius del Dia de la Llengua Materna a Amposta i Tortosa

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) col·labora amb els actes commemoratius del Dia Internacional de la Llengua Materna que tindran lloc el 21 i el 23 de febrer a les ciutats de Amposta i Tortosa.

Actes commemoratius del Dia de la Llengua Materna a Amposta i Tortosa

A Amposta, l'acte l'organitza la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó i compta amb la col·laboració de diferents entitats de la capital del Montsià, entre les quals el Servei Comarcal de Català del CPNL. L'acte serà el 21 de febrer de 2011, a les 18.30 h, a la Sala d'Adults de la biblioteca. Es farà la lectura del manifest a favor de la diversitat lingüística, a càrrec de lectors d'arreu del món que a la vegada són els alumnes del curs de nivell bàsic 2 del Servei Comarcal de Català del Montsià, entre d'altres.

El mateix dia 21, a les 11.30 h, Ràdio Tortosa (103.3 FM) emetrà un programa commemoratiu dins de l'espai del CPNL Llengua.cat, inclòs al magazín matinal La Punta del Diamant. En el decurs d'aquest programa, de mitja hora de durada, es parlarà de la diversitat linguística a la ciutat de Tortosa i es farà una entrevista al mediador cultural Mohamed Ait sobre la història, la situació sociolingüística i les característiques de la llengua amaziga. Roser Roldan, d'Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, llegirà el manifest de la diada i parlarà dels objectius del Dia de la Llengua Materna.

Finalment, Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa organitza el 23 de febrer, a les 19.00 h, un acte commemoratiu a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa, amb la col·laboració del CPNL i el Pla educatiu d’entorn. Després dels parlaments de les autoritats i de la lectura del manifest de la diada, els alumnes nouvinguts de llengua catalana del CPNL recitaran l’estrofa d'una jota ebrenca en el seu idioma: anglès, wòlof, italià, castellà... Finament, es fara una cantada de l’estrofa en català per part de tots els presents amb acompanyament musical. D’aquesta manera, els organitzadors han volgut posar en contacte el multilingüisme actual que es viu en la societat ebrenca amb un dels elements més característics de la cultura popular del territori.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra oficialment el 21 de febrer de cada any. Va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO de novembre de 1999. Ha sigut celebrat cada any des del febrer de 2000 amb l’objectiu de promoure totes les llengües del món. Aquest dia s’ofereix l’oportunitat de fer una mobilització en favor de la diversitat lingüística i el plurilingüisme.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes