25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 3 de juny de 2010

Avui s'inaugura la Fira De tot CAT

Avui s'inaugura la fira mercat De tot Cat, a la Fira de Girona, organitzada amb la voluntat de fer visibles la gran quantitat de productes en el mercat que són sensibles amb la llengua catalana i en la qual participen una setantena d'empreses que etiqueten en català.

Avui s'inaugura la Fira De tot CAT

El Consorci per a la Normalització Lingüística hi és també present en un estand conjunt amb la Secretaria de Política Lingüística i el TERMCAT que donarà a conèixer els productes i serveis que s'ofereixen, especialment el programa Voluntariat per la llengua.

Des d'avui i fins diumenge hi haurà diverses activitats, actuacions musicals, taules rodones i xerrades al voltant de l'ús del català en tots els productes, en què el Consorci també serà present.

Un dels actes principals de la fira De tot Cat és la signatura del Compromís de Girona pel qual uns tres-cents ajuntaments, consells comarcals, diputacions, universitats, partits polítics i entitats es comprometen a comprar només productes etiquetats en català.

A la Fira s'hi podrà veure el reportatge “Quan les àvies compraven en català” i un “habitatge en català”, totalment equipat amb productes amb etiquetes, instruccions o maquinària en català amb el qual es vol demostrar que és possible 'viure íntegrament en català' si s'escullen aquelles empreses que tenen en compte la llengua catalana en el moment de confeccionar els seus productes.

Espais de debat

Aquest matí hi haurà tres taules rodones , sobre “responsabilitat social a les empreses”, sobre "el .cat per fer créixer les empreses", i una tercera sobre "La llengua en la vertebració de l'espai econòmic transfronterer”, que comptarà amb la presència del president del Consorci. Dissabte a la tarda, el Consorci també moderarà el “cafè per la llengua sobre la presència del català a Internet”.

La Diada del Voluntariat

Avui a les vuit vespre, la Fira acollirà la Diada del Voluntariat per la llengua a les comarques de Girona, que enguany reunirà unes 600 persones al Palau Firal. Amb aquesta celebració es vol reconèixer un any més la tasca que fan tots els participants en el programa Voluntariat per la llengua per a la cohesió social.

Espais festius

El vessant més lúdic de la Fira comptarà avui, matí i tarda, amb el karaoke "Encomana el català", de la Secretaria de Política Lingüística. Al llarg dels tres dies també hi haurà diverses actuacions musicals: Els Amics de les Arts, Macedònia, Teràpia de Shock o el grup del Club Super3.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes