El CNL de Badalona i Sant Adrià organitza la Ruta del Dimoni

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

El Voluntariat per la llengua organitza una nova Ruta del Dimoni adreçada a voluntaris i aprenents del CNL de Badalona i Sant Adrià

Una vintena d'usuaris del CNL han participat avui en la Ruta del Dimoni de Badalona. Es tracta d'una visita guiada per descobrir i conèixer què és la Cremada del Dimoni, una de les tradicions més emblemàtiques de Badalona que es remunta a l'any 1940 i que continua sent l'activitat més destacada de la Festa Major de la ciutat.

La visita ha portat els participants a recórrer diversos punts destacats de la ciutat, com el Museu de Badalona, la capelleta del patró de la ciutat i l'exposició permanent de dimonis de l'estació de metro Pompeu Fabra.

La visita ha culminat al passeig Marítim, a la platja dels Pescadors, lloc en què es planta i es crema el dimoni des de fa més de 60 anys. Enguany, el dimoni "Apugem els preus", dissenyat per Cristian Jerónimo Reina i construït per l'artista plàstic badaloní Ramón de los Heros, fa una crítica a la inflació i l'augment dels preus de la cistella de la compra.

Aquesta experiència ha sigut una oportunitat perfecta per als voluntaris i aprenents per submergir-se en la cultura local i gaudir d'una jornada plena de tradició i diversió.

Vols compartir aquesta notícia?