La lectura en l'aprenentatge de la llengua

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat

Hi parlem de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua, de les novetats que van apareixent en les TIC en català, i aquesta quinzena d’inscripcions i de lectura amb la tècnica del CNL, Mireia Estapé.

En primer lloc, doncs, fem un repàs de les inscripcions als cursos del tercer trimestre, que tot just han començat amb 362 persones inscrites als diferents nivells oferts des de l'A1 al C1, la qual cosa es tradueix en gairebé el cent per cent d’ocupació.

D'altra banda, ja gairebé a tocar de Sant Jordi, centrem el programa en la lectura i la importància que té en l'aprenentatge de llengües. I és que la Mireia és partidària d'introduir la lectura ja en els primers cursos de català, des del nivell bàsic amb llibres de lectura fàcil i a partir dels elementals amb novel·les sense adaptar. Per ella, els beneficis de la lectura en veu alta són indiscutibles i ho comprova amb els seus alumnes, que veuen que en realitat aprendre català no és tan difícil com d'entrada els havien dit.

Si en vols saber més, i sentir quines lectures ens recomana la Mireia, tens aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?