L'Agrupació Folklòrica Molins de Rei torna a col·laborar amb el Voluntariat per la llengua

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Una de les entitats presents en el moment d'iniciar el VxL a Molins de Rei col·labora de nou en aquest programa

L'any 2003, el Consorci per a la Normalització Lingüística va iniciar el Voluntariat per la llengua (VxL) amb l'objectiu que persones que estaven aprenent a parlar en català, el poguessin practicar fent conversa. El Servei Local de Català de Molins de Rei va voler incorporar-hi també les entitats, com un actor essencial en la integració de persones vingudes d'altres països. En aquella primera edició es va comptar amb la col·laboració de nou entitats culturals, una de les quals ja va ser l'Agrupa, el nom popular de l'Agrupació Folklòrica Molins de Rei.

La participació de les entitats en el VxL fa possible que es pugui difondre aquesta activitat més enllà de l'alumnat dels cursos de català i que, per tant, puguin sorgir més fàcilment persones voluntàries catalanoparlants, com també d'altres que vulguin parlar més en català. A més a més, en el cas concret de l'Agrupa, aquesta associació té com a objectiu principal la promoció i l'ensenyament de la sardana, i aquest fet obre la porta en dues direccions: perquè l'alumnat dels cursos de català conegui aquest tret cultural propi i perquè la mateixa entitat sigui un punt de trobada per a participants del VxL i, si volen, es converteixin també en alumnes sardanistes. Els Diables i l'Esplai són dues entitats més sota el paraigua de l'Agrupa, de manera que conèixer-ne una possibilita conèixer-ne les altres dues i, qui sap?, potser acabar formant-ne part.

Llengua, cultura i integració van estretament lligades. Per això, el paper de les entitats en la promoció de l'ús del català és vital.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?