Commemoració del Dia Mundial de la Poesia a Tortosa

CNL de les Terres de l'Ebre

Activitats complementàries

La Cripta de l'església de la Reparació de la ciutat va ser l'espai que va acollir la commemoració

El dia 21 de març es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia a Tortosa. El poema protagonista del 2024 va ser "M'he estimat molt la vida" de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany es commemora el centenari del naixement. L’acte va tindre lloc a la cripta de l’església de la Reparació.

Jesús M. Tibau, escriptor català, va ser la persona encarregada de llegir el poema d'Estellés en català i vuit persones vinculades al Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre ho van fer en diferents idiomes: Bayrta (rus), Elisa (italià), Gonzalo (espanyol), Lyudmila (ucraïnès), Majda (àrab), Mihaela (romanès), Syeda (urdú) i Thais (portuguès). També es va comptar amb les recitacions de poemes variats per part de les principals entitats col·laboradores: Col·lectiu diLLUMs d'Arts al Forn, Associació d'Amics i Amigues de Tortosa per UNESCO, Revista Solstici i Irene Cases, en representació del col·lectiu de persones amb síndrome de Down. Per concloure la commemoració hi va haver el recital La rosa als llavis, amb poemes de Joan Salvat-Papasseit musicats per Tomàs de los Santos.

L'acte, organitzat pels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l'Ebre, és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs de la Unesco.

Vols compartir aquesta notícia?