Qui deu ser el lladre?

CNL L'Heura

Activitats complementàries, Cursos de català

Menta i Xocolata ha captivat l'atenció de l'alumnat del CNL L'Heura per resoldre el cas del robatori

Durant aquest trimestre s'han dut a terme sis sessions del taller El misteri de l'anell amb l'alumnat dels cursos del Bàsic 2 i Bàsic 3. Es tracta d'un joc de misteri creat per Menta i Xocolata (Eva Villaescusa i Laura López) en el qual l'objectiu és resoldre un cas de robatori a alta mar.

El taller comença amb l'audició de la declaració de la capitana d'un vaixell que explica que li han robat un anell i, a continuació, es presenten els tres sospitosos principals. En petits grups l'alumnat n'investiga un mitjançant unes pistes, hauran d'utilitzar les seves habilitats d'observació i deducció per decidir si el seu personatge menteix o diu la veritat.

Un cop els grups han lligat caps, els diferents portaveus comparteixen la seva hipòtesi amb la resta de companys i tothom vota qui és el culpable. No sempre s'ha resolt el cas a la primera! És clar que cadascú imagina a la seva manera i les interpretacions poden ser ben diferents.

En tot cas, el més important és que en aquest taller tothom practica oralment els continguts que s'han après a classe d'una forma més lúdica. Es tracta d'una activitat que fomenta l'ús de la llengua entre iguals i estimula la motivació i cohesió de grup.

Vols compartir aquesta notícia?