El passat del tèxtil vist des del present tecnològic en una colònia al Berguedà

CNL Montserrat

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, Activitats complementàries

Alumnat i participants del Voluntariat per la llengua visiten la colònia de Viladomiu Nou, que s'ha adherit recentment al programa

La colònia de Viladomiu Nou s'ha adherit al Voluntariat per la llengua. Amb aquesta adhesió l'equipament cultural es compromet en el foment de l'ús de la llengua, de la cohesió social i del coneixement de la cultura i l'activitat social de Catalunya. A més ofereix entrada gratuïta als participants en el Voluntariat per la llengua i als alumnes del CPNL.

Aprofitant aquesta col·laboració, els serveis de català de la comarca del Berguedà han organitzat una sortida matinal per conèixer el passat industrial del Baix Berguedà. Per fer la sortida s'ha comptat amb l'aportació econòmica del Consell Comarcal del Berguedà i de l'Ajuntament de Gironella.

La sortida ha començat amb un autocar de 50 places ple des de Berga cap Viladomiu Nou (Gironella). Un cop a la colònia, el senyor Lluís Vall, conseller de Cultura del Consell i regidor de l'Ajuntament Gironella, ha fet la presentació de la jornada. Llavors s'han dividit les persones en dos grups: mentre uns han fet la visita guiada a la Torre de l'Amo, els altres, dividits per equips, han realitzat un joc de pistes amb el mòbil, i viceversa. Per finalitzar la matinal, un grupet d'alumnes, de manera desinteressada, han obsequiat les persones assistents a la jornada amb un tast d'arròs amb llet típic de Colòmbia.

En resum, una jornada diferent de les sessions de llengua, una manera enriquidora d'aprendre català, de conèixer la història dels entorns... i de finalitzar el trimestre fora de les aules.

Vols compartir aquesta notícia?