25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 19 de setembre de 2006

Més de 40.000 alumnes als cursos de català 2006-2007 que inicia el CPNL

La xifra es doblarà amb el segon període d’inscripcions el febrer del 2007

Ja s'ha obert a tots els centres de normalització lingüística del territori la inscripció al primer període del curs 2006-2007 dels cursos de català que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquest octubre es calcula que s'iniciaran prop de 2.000 cursos, entre presencials i no presencials, amb més de 40.000 places, xifra que es doblarà amb el segon període del curs (febrer-juny 2007).

Cursos presencials

El CPNL ofereix cursos presencials per a aquelles persones que volen aprendre a parlar en català amb fluïdesa i correcció (nivells inicial, bàsic i elemental) i per a aquelles que ja parlen català però volen aprendre a escriure'l adequadament (nivells intermedi i de suficiència). Els primers nivells per aprendre a parlar català són gratuïts. La durada dels cursos és diversa, segons el nivell o la modalitat, i els alumnes que assoleixen un nivell complet obtenen un certificat oficial. El volum més important de cursos correspon als nivells bàsics i s'adreça a les persones que inicien el procés d'aprenentatge de la llengua catalana en el marc dels plans d'acolliment lingüístic que es desenvolupen arreu del territori a través de la xarxa de centres del CPNL, amb la implicació i coordinació de les diferents administracions (Generalitat, ajuntaments, consells comarcals i diputacions) i organitzacions que treballen amb la immigració.

Cursos a distància

A més de l'oferta presencial, s’ofereix la possibilitat d’estudiar a distància a persones que ja parlen català. Els alumnes que s’hi matriculen disposen d’un servei de tutoria que els orienta en tot moment durant el curs. Aquest sistema és ideal per a aquelles persones que no poden assistir a classe regularment per problemes d’horari o de desplaçament. L'oferta global de cursos es pot consultar en el web del CPNL, http://cpnl.cat/cursos, ordenada per centres de normalització lingüística i per poblacions. La informació, actualitzada constantment, mostra en temps real el nombre de places lliures de cada curs.

Guia multilingüe de l'alumnat

Una novetat d'enguany és l'edició de la Guia de l'alumnat en versió multilingüe, que té la voluntat d'acostar la informació sobre el funcionament dels cursos a aquelles persones que accedeixen als primers nivells de l'oferta formativa i poden tenir dificultats amb la llengua. La guia és accessible per Internet, a http://www.cpnl.cat/ensenyament/guiaalumne.pdf.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes