L’Escola Bufalà de Badalona aposta per la sensibilització lingüística del seu equip docent

CNL de Badalona i Sant Adrià

Servei d'Assessorament Lingüístic, Ús professional

Les sessions estan enfocades a remarcar la importància de l'ús i la promoció del català en el context escolar

Dos tècnics del CNL de Badalona i Sant Adrià han dut a terme quatre sessions de sensibilització lingüística per al professorat de l'Escola Bufalà de Badalona durant els mesos de febrer i març. Per fer les sessions més properes i participatives, l'equip docent s'ha dividit en dos grups.

La primera sessió ha estat eminentment teòrica i ha anat del que és més general al més concret. En primer lloc, s'han abordat qüestions de comunicació humana, s'ha analitzat la situació de la llengua catalana en un context de multilingüisme a l'alça i s'han qüestionat prejudicis lingüístics. Tot i que en aquesta sessió s'ha tractat un contingut més aviat teòric, els mestres hi han participat i han fet aportacions i observacions molt interessants.

Entre la primera i la segona sessió, els mestres han hagut d'omplir diàriament un formulari amb les seves observacions sobre la realitat lingüística de l'escola. Tot partint d'aquestes dades, l'objectiu principal de la segona sessió ha estat posar en comú propostes concretes i estratègies per incrementar l'ús del català per part de l'alumnat.

L'objectiu de les sessions és conscienciar el professorat i tot l'equip del seu rol com a referent lingüístic i de la importància de mantenir el català en tot moment per poder oferir espais d'ús del català a l'alumnat que no el tingui en el seu dia a dia a casa, per exemple, ja que això li comportarà beneficis a llarg termini. A més a més, es crea un espai de reflexió i treball conjunt per pensar estratègies concretes que puguin fomentar l'ús del català entre els infants tant dins com fora de l'escola.

Vols compartir aquesta notícia?