Sessió de llenguatge inclusiu i no sexista per al personal de l’Ajuntament de Rubí

CNL de Terrassa i Rubí

Ús professional, Servei d'Assessorament Lingüístic

El Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) impartí la sessió de dues hores de durada

El Servei Local de Català de Rubí, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, va dur a terme una sessió de llenguatge inclusiu i no sexista per a personal de diferents àrees de l'Ajuntament de Rubí.

En aquesta sessió presencial es van presentar, analitzar i resoldre les situacions de llenguatge discriminatori en textos escrits i orals, i es van exemplificar algunes fórmules que poden ser útils per evitar l'ús de formes sexistes i estereotipades.

La sessió, de dues hores de durada, també va servir per intercanviar opinions i debatre la capacitat que té el llenguatge per modificar la societat i a la inversa. Es van exposar dubtes i es van plantejar solucions per visibilitzar les dones, garantir el tracte igualitari i no discriminatori i reflectir la societat a través del llenguatge.

El CPNL, com a institució pública integrada per la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Girona, col·labora amb les administracions públiques per estendre el coneixement i l'ús de la llengua catalana, i afavorir la cohesió social.

Vols compartir aquesta notícia?