Entitats de Santa Coloma fan Xarxa per la llengua

CNL L'Heura

Ús professional, Voluntariat per la llengua

Més de 25 entitats i equipaments públics de Santa Coloma de Gramenet col·laboren en el foment de la llengua catalana a la ciutat

Col·laboració amb JAK, Casal dels Infants i la Colla de Gegants i Capgrossos

Les actuacions per al foment del català són molt variades. Algunes entitats acullen visites d'alumnat del CNL L'Heura que volen trobar un espai per practicar el català, com ara el Centre de Recursos Juvenils Rellotge XXI, l'Agrupació de Salut Mental o les biblioteques.

Altres entitats col·laboren en l'organització d'activitats on el català és llengua vehicular, com ara Amics de la Sardana i Pro Aplec, l'AFA de l'Escola Mercè Rodoreda, l'equip de Viu al Fondo, Àrtemis o el Centre Excursionista Puigcastellar, amb qui fem excursions per descobrir el patrimoni cultural de Catalunya.  

[Clicar i arrossegar per moure] Sortida organitzada amb el Centre Excursionista Puigcastellar Sortida organitzada amb Amics de la Sardana i Pro Aplec, i el suport del Centre Excursionista Puigcastellar

Una menció especial mereixen les entitats que han adoptat un conjunt de bones pràctiques per fomentar el català entre els seus socis o usuaris, com ara Joves Artistes Kolomencs (JAK), la Fundació Integramenet o el Casal del Infants amb qui, a més, hem creat la nostra gegantona.

Amb altres associacions, el CNL L'Heura col·labora en la celebració d'actes a la ciutat de divulgació de la llengua i l'intercanvi de cultura popular com ara els Catifaires, els Laietans de Gramenet, Òmnium Cultural, l'ANC i l'Associació Cultural Popular Xinesa.

Amb altres organismes es col·labora en la difusió o organització de cursos de català per a la població colomenca, com ara la CIBA, Casa Àsia i el Centre municipal d'Informació i Atenció a Persones Estrangeres (CIAPE), o l'Equip de Llengua i Cohesió Social (ELIC) i el Centre de Formació d'Adults del Fondo, del Departament d'Educació.

Desataquem finalment la col·laboració amb el projecte municipal de Viu al Fondo, del Servei de Convivència de l'Ajuntament, que permet fer present la llengua catalana en moltes de les activitats comunitàries del barri, com ara la Festa de la Primavera i el Sabors del Món.  

Activitat organitzada amb la Fundació Tallers, Viu el Fondo, l’associació d’Armènia Ararat, el grup de dones d’Ucraïna, el col·lectiu de Bangladesh i l’Associació de cultura popular xinesa Activitat organitzada amb la Fundació Tallers, Viu el Fondo, l'associació d'Armènia Ararat, el grup de dones d'Ucraïna, el col·lectiu de Bangladesh i l'Associació de cultura popular xinesa

En definitiva, es va consolidant a Santa Coloma una xarxa de persones i organitzacions que malgrat que cadascuna tingui els seus propis objectius, coincideixen a fer de l'extensió de la llengua catalana una fita compartida. Perquè la manca de coneixement de català no sigui mai un motiu d'exclusió i perquè l'ús de la llengua formi part de paisatge habitual d'una ciutat jove que acull i que es transforma. 

Vols compartir aquesta notícia?