Els alumnes de Sant Vicenç dels Horts fan cites ràpides

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català, De la competència a l'ús

Alumnes del Bàsic 1 i del Bàsic 2 han participat en converses exprés guiades a les aules

El 28 de novembre, el Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha dut a terme una activitat dinàmica de foment de l'ús del català a l'aula amb l'alumnat d'un dels grups de Bàsic 1 i amb el del Bàsic 2.

Distribuïts per parelles de grups diferents i havent de respondre preguntes preparades per les professores, l'oportunitat, per a la majoria d'alumnes, d'interaccionar per primera vegada en català i amb persones desconegudes els ha activat estratègies i recursos personals no verbals que els han ajudat a fer-se entendre.

A més, els alumnes han conegut altres persones interessades a aprendre i usar el català. També han  compartit alguns interessos comuns i han comprovat que tenir una actitud positiva i proactiva és fonamental per començar a parlar en català, encara que se'n sàpiga poc. A més, han constatat que els recursos no verbals a l'hora d'expressar-se són imprescindibles en una conversa.

S'han sorprès agradablement en veure que tenen més nivell del que s'imaginen i, per tot plegat, han valorat molt positivament participar en aquestes cites ràpides.

Vols compartir aquesta notícia?