Els alumnes practiquen català fora de l'aula

CNL de Tarragona

Activitats complementàries, Activitats complementàries

Alumnes de Valls, Salou, Vila-seca i Tarragona aprofiten els diversos equipaments de serveis i culturals per aprendre i practicar català

Alumnes de Salou a la presentació del Club de lectura

Parlar en català amb moltes persones i molts llocs diferents és essencial perquè l’aprenentatge que es fa a l’aula es consolidi. Per aquest motiu, es programen al llarg dels cursos de català visites a diferents establiments culturals i equipaments de serveis. I aquestes darreres setmanes s’han fet diverses sortides.

A Vila-seca, els alumnes del curs Bàsic 1 han fet una visita guiada al Castell i a l'exposició “La poètica del gest”, d'Agustí Puig. I els alumnes del curs Elemental 1 han visitat la Séquia Major, un singular indret amb molts valors naturals.

A Valls, els alumnes del nivell inicial han practicat el vocabulari de la ciutat i els situacionals, tot localitzant diversos elements del mobiliari urbà. I els de nivell bàsic 2 van descobrir totes les obres que custodia el Museu de Valls.

A Salou, els alumnes han visitat la Biblioteca per conèixer els serveis i han assistit a la presentació del Club de lectura que s’hi farà, adreçat als alumnes del bàsic 3 però també obert a tota la població. Hi van assistir la regidora de Cultura i Ensenyament, Julia Gómez, i la directora de la Biblioteca. El primer llibre que es comentarà és Les mateixes estrelles, de Núria Martí Constans. Per contextualitzar la lectura, es va projectar un documental sobre el vaixell “Winnipeg” que va dur 2.000 persones des de França a Xile durant la Guerra Civil, per iniciativa del poeta xilè Pablo Neruda. A més, des de la Biblioteca s'ha ofert una exposició de fotografies en què es podien veure persones fugint de l'horror d'aquella guerra, així com també llibres sobre el tema.

Finalment, a Tarragona els alumnes d'elemental 1 han anat al Mercat Central per practicar el català de proximitat. Concretament, han repassat el lèxic de l'alimentació tarragoní a partir del cartell que està instal·lat i també han pogut conversar amb les parades col·laboradores preguntant pels productes que venen, pels preus, etc.

Alumnes de Vila-seca a la Séquia Major Alumnes de Vila-seca al Castell Alumnes de Valls Alumnes de Valls al Museu Alumnes de Salou a la Biblioteca Alumnes elemental 1 pràctiques mercat

Vols compartir aquesta notícia?