'Olalla', de Robert Louis Stevenson, al Club de Lectura del Pla d'Urgell

CNL de Lleida

Activitats complementàries

Hem acabat el club de lectura d’enguany comentant Olalla, de l'autor de llibres com L'illa del tresor i L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde

Seguint les recomanacions mèdiques, un oficial escocès que ha estat ferit a Espanya i que necessitarà un llarg període de convalescència accedeix a convertir-se en l'hoste d'una família que viu en una mansió senyorial perduda a les muntanyes. Segons li han dit, al casalot només hi ha els últims descendents d'una nissaga decadent, víctima dels excessos i l'endogàmia: una mare amb dos fills: el noi, Felipe, que sembla ximple, i de la noia, Olalla, no se'n sap gran cosa. De tota manera, abans de traspassar els murs de la mansió, l'oficial haurà d'acceptar una condició prèvia: renunciar a tenir qualsevol mena de tracte amb els membres de la família.

I començarem el 2023 comentant L’últim abat, de Martí Gironell.  Aquesta lectura permet reviure les tradicions, l'art, el món del vi, la gastronomia, les relacions i els interessos enfrontats en un moment convuls per a Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?