25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 12 de febrer de 2010

Presentació del llibre Taller de llengua catalana a Abrera

Presentació del llibre Taller de llengua catalana a Abrera

El president del CNL Ca n'Ametller, Víctor Puntas, durant la presentació del llibre.

El dia 5 de febrer es va presentar a Abrera el llibre Taller de llengua catalana, en el marc de a l’Acte sobre Diversitat i Convivència organitzat per l’Ajuntament d’aquesta població.

L’acte va comptar amb la presència del Sr. Oriol Amorós, secretari per a la Immigració, la Sra. Montse Solé, adjunta del secretari per a la Immigració, el Sr. Víctor Puntas, president del Consell del CNL Ca n’Ametller, i la Sra. Muriel Casals, en representació de la Fundació Òmnium Cultural.

Taller de llengua catalana és una publicació realitzada amb l’objectiu de fornir de material el taller del mateix nom que ja fa anys que s’organitza en aquesta població. El Taller de llengua té l’objectiu d’ensenyar la llengua i els costums quotidians catalans a persones poc alfabetitzades d’origen estranger i és una activitat que el Departament de Serveis Socials Dones i Igualtat  de l’Ajuntament d’Abrera ofereix a la comunitat de dones marroquines de la vila, que és la comunitat estrangera més nombrosa del poble. Enguany, Òmnium Cultural, en col·laboració amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania, ha organitzat la part d’alfabetització, de 40 hores, per a les alumnes d’aquest Taller.

Taller de llengua catalana ha estat realitzat conjuntament per la responsable del Servei de Local de Català d’Abrera, Montserrat Guevara, i per la tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament Maria Rosa Valor. Consta de vuit unitats, que es divideixen en diferents àmbits: presentar-se; el lloc de residència; la família; els horaris; les característiques particulars de cada persona; la roba; la casa, i les activitats més quotidianes.

La presentació del llibre va anar a càrrec del president del Consell del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Víctor Puntas, i de les dues autores de la publicació. Puntas va destacar que «si ja és prou difícil ensenyar una llengua que no és la pròpia, encara ho és molt més fer-ho a persones que no saben ni escriure ni llegir en la seva pròpia llengua». Puntas va remarcar que «darrere aquest projecte hi ha molta feina, és un material d’un gran valor pedagògic». Continuant en aquesta línia va assegurar que «el resultat ha estat magnífic, se centra en la vida quotidiana d’Abrera, ja que s’hi reconeixen persones i ubicacions, però també podrà ser usat en altres municipis». Per acabar, les autores van expressar el seu desig que «hi pugui haver en un futur proper una segona edició».


 


Servei Local de Català d'Abrera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes