25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 24 de novembre de 2009

18 parelles lingüístiques participaran a l’edició de tardor del programa Voluntariat per la llengua a Castellar del Vallès.

Un dels participants serà l’alcalde de Castellar, el Sr. Ignasi Giménez.

 

18 parelles lingüístiques participaran a l’edició de tardor del programa Voluntariat per la llengua a Castellar del Vallès.

La sala de les Golfes de Ca l’Alberola va acollir dijous 19 de novembre la presentació de l’edició de la tardor del programa Voluntariat per la llengua. L’acte, organitzat pel Servei Local de Català, va servir principalment per posar en contacte les 18 parelles lingüístiques que formaran part d’aquesta edició, en la qual 14 de les parelles hi participen per primera vegada.

El programa Voluntariat per la Llengua, que funciona a Castellar des de l’any 2005, pretén donar a les persones que ja saben parlar la llengua, però que necessiten practicar-lo, un marc on poder conversar amb un voluntari o voluntària catalanoparlant.. Les persones que hi participen, tant voluntaris com aprenents, realitzen deu hores de conversa (com a mínim) distribuïdes al llarg de deu setmanes, una hora a la setmana, en els dies i les hores que cada parella prefereixi.

Un dels participants d’aquesta nova edició serà l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, qui fa alguns anys ja havia estat voluntari. “Es tracta d’una experiència inoblidable, una oportunitat fantàstica per conèixer una altra persona i alhora, fer militància lingüística per a la recuperació de l’ús social del català”, va explicar l’alcalde als assistents.

En el mateix sentit es va manifestar una altra ciutadana, Maria Santacana, qui ja ha participat en dues edicions del Voluntariat per la llengua: “Es una experiència molt gratificant perquè amb la teva parella no només es produeix un intercanvi lingüístic, sinó també es crea un vincle d’amistat”. I va afegir que la relació que es crea en les converses “és molt enriquidora per ambdues bandes” des del punt de vista del coneixement d’altres cultures.

En aquesta edició els participants del programa Voluntariat per la Llengua obtindran descomptes en l’adquisició d’entrades en espectacles culturals programats per la Regidoria de Cultura i per l’Esbart Teatral de Castellar.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes