25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 11 de novembre de 2009

La revista Mà guanya el 8è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

L’accèssit l’obté la Plataforma per la Llengua pel seu projecte d’inclusió social i lingüística de les comunitats nouvingudes.
La revista Mà guanya el 8è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

Imatge dels premiats amb els organitzadors

Empar Pont, regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) va lliurar el dia 10 de novembre el 8è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català.

El premi, de 2.500 €, va recaure en la recentment editada revista Mà, una publicació mensual gratuïta que pretén ser un instrument d’integració social, cultural, lingüística i laboral per a les persones immigrades i alhora una eina d’informació per als autòctons. La publicació està escrita íntegrament en català (excepte els petits resums en diferents idiomes), amb la voluntat de fer de la llengua catalana l’idioma d’ús social.
 
El jurat va valorar que aquesta revista, amb una tirada de 9.000 exemplars al Camp de Tarragona, pot tenir un impacte important en la societat d’acollida i en els col·lectius de nouvinguts de la ciutat.
 
L’accèssit, dotat amb 500 €, va ser per a la Plataforma per la Llengua, que va presentar el Projecte d’inclusió social de les comunitats nouvingudes a la societat d’acollida reusenca. El jurat va valorar que el treball s’adapta i complementa les línies encetades en aquest àmbit a la ciutat i que hi pot ser aplicable, efectiu i global.
 
Durant l’acte, també es va inaugurar l’exposició “El català? És chévere!”. La presentació va anar a càrrec d’Anna Saperas, directora del CNL, amb la participació del jugador d’hoquei sobre patins del Reus Deportiu José Luis “Negro” Páez, que va explicar la seva experiència com a persona estrangera que ha après català i l’ha adoptat com a llengua d’ús habitual. També es va donar la paraula a alumnes del CNL, que van llegir alguns plafons en les seves llengües maternes (quítxua i guaraní).
 
Aquest acte s’emmarcava dins la celebració enguany del desè aniversari de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus –la primera creada a Catalunya– i dels 20 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística.

 


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes