25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 15 de juliol de 2009

El CNL de Tarragona forma part dels jurats dels premis i ajuts per estendre l'ús del català que convoca l'Ajuntament

Els premis i ajuts els convoca per primera vega el Servei de Política Lingüistica de l'Ajuntament de Tarragona

El Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament de Tarragona (SPLAT) ha convocat el I Premi a Projectes per Estendre l’Ús del Català a Tarragona i una línia d’ajuts a entitats per a projectes de foment de l’ús del català a Tarragona.

El CNL de Tarragona forma part dels jurats dels premis i ajuts per estendre l'ús del català que convoca l'Ajuntament

Segons Rosa M. Rossell, tinenta d'alcalde que dirigeix l'SPLAT, són dues cares de la mateixa moneda amb una sola finalitat: implicar la ciutadania en el foment de l’ús del català a Tarragona. La convocatòria tindrà un caràcter anual.

El jurat el formaran representants de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i del Departament de Filologia Catalana de la URV, i el presidirà la tinenta d’alcaldia de Cultura, Patrimoni Històric i Ensenyament i consellera de Política Lingüística, Rosa M. Rossell.

 

Projectes aplicables a la ciutat

Pel que fa al Premi (bases en PDF), Rossell ha declarat que “la finalitat bàsica és poder portar a la pràctica projectes innovadors per fer augmentar l’ús de la llengua catalana a Tarragona i estimular la generació d’idees en aquest sentit”. S’hi pot presentar qualsevol persona, entitat, empresa o col·lectiu. Els projectes que aspirin al premi han de ser aplicables a la realitat sociolingüística de Tarragona i han de preveure actuacions per fer augmentar l’ús de la llengua catalana a la ciutat.

A l’hora d’escollir el treball guanyador, es tindrà en compte l’originalitat del projecte i l’adequació a la realitat sociolingüística de Tarragona, així com la capacitat per arribar a persones joves, a persones nouvingudes i a persones la llengua habitual de les quals no és el català. També es valorarà la capacitat per afavorir la participació i la implicació ciutadana en les actituds responsables cap a la llengua catalana i cap a la diversitat lingüística en general.

L’import del premi és de 3.000 euros, que es podran atorgar a un sol projecte o repartir-se entre un premi de 2.400 euros i un accèssit de 600. Els treballs poden presentar-se entre l’1 de setembre i el 10 d’octubre a l’OMAC. Rossell també ha destacat que es farà difusió del premi arreu del domini lingüístic, cosa que ajudarà a projectar Tarragona com a ciutat compromesa amb la llengua catalana.

D’altra banda, la línia d’ajuts (bases en PDF) a entitats va destinada a associacions sense afany de lucre, de Tarragona o de fora de la ciutat, que impulsin projectes de foment de l’ús del català a Tarragona durant l’any 2009. Les sol·licituds es poden presentar a l’OMAC fins al 16 d’octubre. La consellera ha afirmat que, tot i que la convocatòria està oberta a tota mena d’entitats, “ens agradaria que s’hi presentessin associacions que no actuïn només en l’àmbit de la defensa de la llengua, sinó entitats que actuïn preferentment en altres àmbits: associacions juvenils, associacions de veïns, associacions de nouvinguts, etc.”. D’aquesta manera s’aconseguiria treballar per a la normalització lingüística des de tots els àmbits.


SPLAT- SLC de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes