25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 26 de juny de 2009

Parelles lingüístiques als instituts de Rubí

Els centres educatius de Rubí han ofert, un cop més, als seus alumnes nouvinguts la possibilitat de practicar la llengua catalana amb els seus companys de Secundària i Batxillerat.

Amb el suport dels tutors de les aules d'acollida, dels LIC i CLIC i del Servei Local de Català de Rubí s'ha dut a terme aquest projecte de voluntariat lingüístic als instituts i centres concertats de Rubí.

Aquesta activitat, que s'emmarca dins les propostes d'actuació del Pla educatiu d'entorn, ofereix als alumnes que no dominen el català oral l'espai i l'oportunitat per practicar la llengua tot conversant. Amb aquest projecte, s'aconsegueixen múltiples objectius: l'alumnat no catalanoparlant pot posar en pràctica el que aprèn (cosa que habitualment no pot fer perquè el seu entorn familiar i social no li ho permet); l'alumnat que sí que parla català gaudeix de l'experiència de participar en un projecte de voluntariat; i s'afavoreix la integració dels alumnes nouvinguts. D'altra banda, és una oportunitat d'enriquiment mutu per a voluntaris i aprenents, de coneixement de diverses cultures, que, indirectament, afavoreix la tolerància i el respecte per allò que desconeixem, valors que cal potenciar en el món educatiu.

Durant el curs 2008-09, el projecte Compartim converses ha tingut una gran acollida als instituts i escoles concertades de Rubí. En total, hi han participat més de 500 alumnes, que s'han distribuït en els centres següents: IES La Serreta, IES J. V. Foix, IES L'Estatut, IES Duc de Montblanc, Col·legi Maristes Rubí i Escola Nostra Senyora de Montserrat.

Podeu veure un recull de les fotografies que s'han fet en alguns dels centres al canal de youtube del Consorci per a la Normalització Lingüística (http://www.youtube.com/cpnlcat).

Podeu accedir-hi directament des de l'enllaç que teniu a continuació.

 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes