25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 6 de novembre de 2018

L’Ajuntament de Cubelles renova el suport al Voluntariat per la llengua

L'alcaldessa de l'Ajuntament de Cubelles, Rosa Montserrat Fonoll, i el president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, han signat la renovació de l'acord de col·laboració.

L’Ajuntament de Cubelles renova el suport al Voluntariat per la llengua

Promoció del Voluntariat

El conveni preveu que l'Ajuntament de Cubelles, per mitjà de la Regidoria de Cultura, col·laborarà a difondre el Voluntariat per la llengua (VxL) promovent i facilitant la participació en el programa de les persones que viuen a Cubelles, proporcionant material i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú).

De la seva banda, el CNL informarà l'Ajuntament de les activitats que es duen a terme a la comarca del Garraf, en general, i al municipi de Cubelles, en particular, relacionades amb aquest programa i assessorarà les persones que vulguin participar en el VxL com a voluntaris o com a aprenents. També difondrà altres programes del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomentin l'ús de la llengua catalana i la cohesió socia.

L'Ajuntament i el Servei de Català també cooperaran en l'organització d'un Punt de Trobada al Centre Social de Cubelles, perquè les persones interessades en el Voluntariat per la llengua i les parelles participants puguin reunir-s'hi cada mes i practicar les converses en català.


Josep Moya, president del Consell de Centre, i Rosa Montserrat Fonoll, alcaldessa de l'Ajuntament de Cubelles.

10 anys

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles col·labora amb el Voluntariat per la llengua des de l'any 2008 i es va adherir al programa l'any 2010. Gràcies a aquesta col·laboració s'han dut a terme diferents activitats a la població, a més a més de l'organització de parelles lingüístiques, com, per exemple, la xarxa d'entitats adherides (3) i d'establiments col·laboradors (24), el concurs "Endevina-la!" o les col·laboracions a la ràdio local perquè les parelles hi intervinguin explicant la seva experiència.

Des de fa 10 anys es manté obert el Punt de trobada del Voluntariat per la llengua (VxL) al Centre Social de Cubelles. Cada tercer dijous de mes, s'hi fa una sessió oberta a tota la població que vol practicar la conversa en català durant una hora en un ambient distès, amb l'objectiu que les persones que ja el parlen puguin reforçar la seguretat i la fluïdesa al costat d'altres persones que fan servir el català amb naturalitat i d'una manera habitual en totes les converses.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes