25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 29 de maig de 2018

El Prat de Llobregat ja ha acollit l'exposició itinerant "Pompeu Fabra. Una llengua completa"

Del 18 al 31 de maig, al Cèntric, Espai Cultural, s'ha pogut visitar l'exposició itinerant "Pompeu Fabra. Una llengua completa", dins dels actes que al llarg de l'any s'organitzen a la ciutat per commemorar l'Any Fabra.

El Prat de Llobregat ja ha acollit l'exposició itinerant

L'exposició, situada al vestíbul de la Biblioteca Antonio Martín, estava formada per 7 columnes, a través de les quals els visitants han pogut conèixer, de manera planera i amena, les dimensions científiques i socials de l'obra de Fabra i també els aspectes més humans de la seva biografia.

Juntament amb l'exposició, al Prat, s'ha exposat una vitrina amb algunes obres de Fabra, originals de l'època, provinents del Fons Castro. Concretament, hi havia el Diccionari ortogràfic (1917), el Diccionari ortogràfic abreujat (1926), la Conjugació dels verbs en català (1924 i 1926), Qüestions de gramàtica catalana (Converses filològiques: primera sèrie, 1930?), el Tractat d'ortografia catalana (1904) i la Gramàtica francesa (1919). Aquestes obres han estat exposades al públic gràcies a la col·laboració de la Biblioteca Antonio Martin i de l'Arxiu Municipal El Prat.

L'exposició itinerant "Pompeu Fabra. Una llengua completa" ha estat creada per la Direcció General de Política Lingüística, amb disseny expositiu de bpdisseny; disseny gràfic d'Anna Jordà, guió de Josep Penya i l'assessorament del comissari de l'Any Fabra, Jordi Ginebra.

La mostra es pot visitar a l'Arts Santa Mònica de Barcelona fins al 7 de juliol. A més, durant el 2018 arribarà a 80 espais de 50 localitats gràcies la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. 

Podeu consultar l'itinerari que seguirà l'exposició en aquest enllaç http://llengua.gencat.cat/ca/anypompeufabra/exposicio-pompeu-fabra-llengua-completa/itinerancies-programades/


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes