"Juguem amb les paraules d'abans i d'ara", una activitat per conèixer Pompeu Fabra

CNL de Girona

Activitats complementàries

L'activitat, que s'emmarca en la celebració de l'Any Fabra, és una de les propostes que el SCC del Pla de l'Estany i la Biblioteca de Banyoles ofereixen a les persones usuàries del servei Fem lectura en companyia, del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, dirigit a la tercera edat. 

A partir de l'activitat "Quina és la teva paraula preferida en català?", que s'ha desenvolupat a diferents espais de Banyoles, entre els quals hi ha la Biblioteca, el SCC del Pla de l'Estany va preparar una petita xerrada i una activitat lúdica per presentar Pompeu Fabra a les usuàries del servei Fem lectura en companyia, adreçat a les persones grans de Banyoles i comarca. 

L'activitat va consistir a llegir fragments del llibre de LF "Tant de gust senyor Fabra" amb la col·laboració de les participants i, a continuació, i partint de les paraules escollides pels usuaris de la Biblioteca, explicar curiositats com ara l'origen, la pervivència o el significat de mots com calcigar, eufònic o andròmina. Finalment, es van escollir algunes paraules en diferents dialectes del català i les usuàries van intentar deduir-ne el significat. 

Vols compartir aquesta notícia?