25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 de maig de 2018

El VxL del Prat de Llobregat visita el Liceu

Voluntaris i voluntàries del Prat van conèixer la història del Liceu i en van veure una part de les instal·lacions

El VxL del Prat de Llobregat visita el Liceu

El divendres 18 de maig, un grup de 25 persones del Voluntariat per la llengua van anar a Barcelona per fer una visita guiada al Gran Teatre del Liceu. El grup esperava aquesta visita amb molta il·lusió perquè sabien que és un lloc molt bonic i amb molta història.

La visita va començar al vestíbul, l'original de 1847, que no s'ha cremat mai, però sí que ha estat restaurat. La guia ens va explicar la història i els motius de la creació del teatre, i també la reconstrucció que s'hi va fer després de l'incendi de 1994. A continuació, el grup va pujar l'escalinata i va entrar dins de la sala.  La sala, reconstruïda completament segons el model d'abans de l'incendi, però amb detalls nous que la fan més moderna, com l'obra de Perejaume, que amaga els llums de l'escenari, va impressionar tothom. Allà, la guia va aprofitar per explicar al grup més història, sobretot de l'època del Modernisme i de l'explosió de les bombes Orsini. 

Després el grup va visitar el Saló dels Miralls, on l'explicació de la guia va girar entorn a l'òpera: quins eren els autors més valorats segons les èpoques, ens va recomanar òperes per anar a veure... Després vam baixar amb l'ascensor a un dels bars del Liceu, que en aquells moments s'estava fent servir de sala de projecció. Allà vam poder veure una maqueta del teatre i vam poder observar la gran superfície que té l'escenari per la part del darrere, per tal que pugui encabir tot el muntatge i l'escenificació de les grans òperes.

Els assistents van valorar molt positivament la sortida perquè van poder conèixer per dins el Gran Teatre del Liceu, un dels espais més emblemàtics i reconeguts de Barcelona.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes