25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 20 d'octubre de 2017

Política Lingüística impulsa el programa "Emmarca't" amb l'objectiu que les grans marques usin més el català

Les grans marques de subministrament de la llar són les que usen més el català als webs i als telèfons d'atenció, mentre sectors com l'automoció són les que l'utilitzen menys

Política Lingüística impulsa el programa

Més de 4 milions de consumidors catalans consideren que el català és un valor afegit per a les marques de consum, però la majoria de marques amb més notorietat a Catalunya no tenen present el català al web ni a l'atenció telefònica.  Així ho demostra l'anàlisi que ha portat a terme la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i que ha servit de base per al programa Emmarca't, destinat a promoure el català entre les grans marques, cada vegada més decisives en la conformació del paisatge lingüístic. 

Emmarca't, una estratègia orientada als directius de les grans marques 

Emmarca't és un programa adreçat principalment a executius i càrrecs directius de grans empreses. Els vol sensibilitzar del fet que el català és una oportunitat de negoci. En els propers mesos, Política Lingüística contactarà amb 288 marques líder que no tenen el català al web; 179 que no el tenen en el telèfon automatitzat d'atenció al client i 75 que no el tenen en l'atenció telefònica personal per promoure-hi l'ús del català.

El programa se centrarà especialment en les 10 marques de lideratge més destacat al país i en les de deus sectors clau: transport de viatgers, xarxes socials i missatgeria, serveis financers, supermercats i hipermercats, serveis de telefonia, cadenes de restaurants, assegurances i mútues, comerç electrònic, telèfons mòbils i companyies d'aviació. Una fase diferent permetrà actuar sobre productes estratègics d'aquestes marques com els navegadors de cotxe. Finalment tindrà lloc una extensió del programa a les empreses amb més notorietat a nivell local i comarcal amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

L'espai web Emmarca't permet consultar tota la informació del programa i inclou un vídeo de sensibilització que serà llançat en una campanya de difusió a les xarxes socials.

Més informació


Direcció Geenral de Política Lingüística. Departament de Cultura
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes