25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 d'octubre de 2017

La presentació de parelles dona el tret de sortida al VxL a Girona

L'acte va reunir unes 60 persones al CaixaForum

La ciutat de Girona ja té en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua. I ja en van 14! Voluntaris i aprenents es van conèixer ahir en un acte de presentació que va reunir una seixantena de persones.

La presentació de parelles dona el tret de sortida al VxL a Girona

90 parelles participen en el programa, però la xifra anirà augmenta, ja que s'aniran fent parelles al llarg de l'any. En l'acte celebrat ahir al CaixaForum es va donar tota la informació als participants per dur a terme un bon Voluntariat. A més, es van compartir algunes experiències i es van desvetllar algunes de les activitats que es duran a terme, com ara una visita al Parlament de Catalunya i un taller per aprendre a jugar a la botifarra.

Les parelles tenen per endavant un mínim de 10 hores de conversa i moltes propostes per fer durant les seves trobades. Compten amb un munt d'establiments col·laboradors, que actuen també com a punt de trobada, i molts avantatges amb el carnet del VxL, com ara descomptes als museus de la ciutat o per anar al cinema a veure pel·lícules en català.

A banda de les parelles lingüístiques formades en el programa habitual, la col·laboració del Voluntariat per la llengua amb diverses entitats fa que s'hagin creat parelles en diferents àmbits, com ara un grup de conversa a l'empresa d'inserció laboral, ECOSOL; un grup de conversa amb alumnes de l'Escola d'Hostaleria o el taller "Llegir per parlar", organitzat conjuntament amb la biblioteca Salvador Allende. En les properes setmanes es posaran en marxa de nou les parelles lingüístiques formades al centre geriàtric Maria Gay.

Amb tot, el VxL a Girona compta amb un teixit de més de 200 persones i nombroses entitats, empreses i organitzacions, que fan créixer el programa any rere any.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes