25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 6 d'octubre de 2017

"Vinyetes: història del còmic en català" acaba el seu recorregut pels centres cívics de Reus

Ja l'han visitat 18.000 persones i a partir del desembre es podrà veure en diversos centres educatius.

Fins al 31 d'octubre l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català" es podrà visitar al Centre Cívic Mestral i, del 2 al 30 de novembre, al Centre Cívic Llevant. Amb això haurà acabat el seu recorregut pels centres cívics de la ciutat, que va començar el mes de març per iniciativa del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura amb la complicitat de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i en el marc de les activitats de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017. Posteriorment, a partir del desembre i fins al juny, aquesta exposició sobre còmic en català recorrerà diferents centres educatius de la ciutat.

La mostra, que ja han pogut veure a la ciutat unes 18.000 persones,  fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua: les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del XIX i primers del XX; els còmics nascuts a la postguerra com Cavall Fort; l'escola francobelga (Tintín, Astèrix,...) que tant ha influït el còmic català; els superherois de l'escola nord-americana, i per descomptat el manga. L'objectiu final és fer visible la presència del català en aquest àmbit i fomentar el consum cultural en català.

A l'estiu "Vinyetes: història del còmic en català" s'ha exposat al Mas Vilanova, seu del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, a la Biblioteca Pere Anguera. El diumenge 2 de setembre va fer parada a la fira de cultura japonesa Hikari, a La Palma, organitzada per l'associació Amakuni, i  del 4 al 17 de setembre s'ha exposat a La Fira Centre Comercial.

Aquesta exposició està produïda pel CNL de Barcelona, que també ha creat un interessant cercador de còmics en català consultable a .


CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes