25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 5 d'octubre de 2017

Ludificació en els cursos de Nou Barris

Un exemple n'és l'activitat que es va fer en un grup de Bàsic 2 de la delegació, en què els alumnes van fer de detectius a l'estil del joc Cluedo per esbrinar curiositats sobre la vida dels seus companys.

Ludificació en els cursos de Nou Barris

La ludificació és un concepte nou que recull una pràctica ben antiga: la utilització de dinàmiques de joc en activitats que no siguin necessàriament recreatives, com ara a l'ensenyament de llengües. Aplicades a l'aula, les dinàmiques de ludificació poder esdevenir una eina molt interessant en el sentit que desperten la sensació de passar-ho bé i comporten una emoció positiva. Crear un clima emocional positiu a l'aula millora el rendiment acadèmic dels aprenents. Segons aportacions de la neurociència i la pscicobiologia les emocions positives mantenen la curiositat i l'atenció, i, per tant l'interès i la motivació per descobrir i aprendre coses noves. Les emocions positives també serveixen per emmagatzemar i evocar records d'una manera més efectiva.

Les classes de català de la Delegació de Nou Barris van encaminades en aquests valors i s'hi desenvolupen activitats d'aules que diverteixin els alumnes tot aprenent. Una mostra d'això, és aquest grup de Bàsic 2 en què els alumnes van fer de detectius a l'estil del joc Cluedo per esbrinar curiositats sobre la vida dels seus companys.


Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes