25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 26 de setembre de 2017

El Casal continua donant suport al Voluntariat per la llengua a Vilafranca i l’Alt Penedès

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf ha renovat el conveni amb El Casal - Societat La Principal, entitat vilafranquina que col·labora amb el Voluntariat per la llengua des de fa nou anys.

El Casal continua donant suport al Voluntariat per la llengua a Vilafranca i l’Alt Penedès

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, ha signat un conveni de col·laboració amb el president de l'Associació Casal Societat La Principal, Miquel Àngel Garcia Barrachina, per promoure el programa de foment de l'ús social del català Voluntariat per la llengua (VxL) a Vilafranca i l'Alt Penedès.


Josep Moya, president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, i Miquel Àngel Garcia Barrachina, president de l'Associació Casal Societat La Principal.

Promoció del VxL

El conveni preveu que El Casal col·labora a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones vinculades a l'entitat, proporcionant material i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès).

A més, a partir del conveni, El Casal posa a disposició de les parelles lingüístiques la seva sala de lectura com a lloc de trobada (hi ha un distintiu que la identifica com a tal) i efectua un descompte a les persones que participen en el VxL i a les que siguin alumnes dels cursos de català del CNL en l'import de les sortides del Club Cultural i en el de les entrades dels espectacles de teatre que decideixi la Societat mateixa dins de la seva programació.

Nou anys

L'Associació Casal Societat La Principal és una entitat adherida al VxL des de l'any 2008. D'aleshores ençà, l'entitat vilafranquina i el CNL han mantingut una intensa relació, fet que ha permès organitzar activitats molt diverses com, per exemple, uns tallers de teatre adreçats a alumnat i participants al VxL, amb l'objectiu de practicar la llengua i tenir coneixements bàsics d'interpretació, dinamitzats per la secció de teatre EFIT (Espai de Formació i Iniciatives Teatrals) del Casal, els anys 2009 i 2010.

El novembre de 2016, el vestíbul del Casal va acollir l'exposició "A dues veus. Retrats de converses en català", creada pel mateix CNL de l'Alt Penedès i el Garraf per fer conèixer el VxL a través del testimoni dels seus protagonistes.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes