25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 28 de juliol de 2017

El Voluntariat per la llengua exprés a Vilafranca, una bona experiència

Durant el mes de juliol, el Voluntariat per la llengua (VxL) ha tingut un nou format que ha enriquit les converses en català, a Vilafranca del Penedès: el VxL exprés.

El Voluntariat per la llengua exprés a Vilafranca, una bona experiència

Conversa en grup

Aquest és el tercer any consecutiu que les trobades del VxL canvien de format durant el mes de juliol. El VxL exprés és una fórmula que facilita la trobada amb la parella lingüística, tal com es fa habitualment, afegint els avantatges de la conversa en grup.

Així doncs, cada dimarts i dijous del mes de juliol, de 10 a 11 del matí, un grup format per una vintena de persones, entre voluntaris i aprenents, s'ha trobat al Servei de Català per conversar en català.

La dinàmica de les trobades s'ha dividit en dues parts. Durant la primera mitja hora, les parelles lingüístiques s'han distribuït per les dependències del Servei de Català per fer lectura en parella, seguint el material editat per la Direcció General de Política Lingüística, Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a objectiu reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura i la conversa. A la segona part, els assistents han seguit conversant, però en aquest cas en un grup més gran, aprofitant l'enriquiment d'aquest nou format.

Valoració positiva

El VxL exprés continua tenint molt bona acollida i, tan voluntaris com aprenents, l'han valorat molt positivament. "El VxL va més enllà de la llengua, connecta les persones", "és d'agrair l'esforç que fan els aprenents", "hi he participat amb molt de gust", "ha estat una experiència molt positiva", "em costava molt parlar, però fent la pràctica en grup m'ha ajudat molt", "és molt fàcil fer-ho en grup", "el material per llegir i conversar ha anat molt bé i ha estat molt pràctic". Aquestes són algunes afirmacions que els participants han fet com a valoració final d'aquesta tercera edició del VxL exprés. Algunes d'aquestes persones volen  seguir amb aquest format durant el curs que ve.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes