25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 24 de juliol de 2017

El curs vinent la col·laboració de l'Oficina de Montornès amb l'emissora municipal continua en una nova ubicació

Ràdio Montornès passarà a emetre des de l'edifici de Can Saurina al c. Major

Fa pocs dies Ràdio Montornès va tancar la temporada 2016 - 2017 i també les emissions des dels estudis de Can Xerracan. Quan s'iniciï la temporada 2017-2018 començarà a emetre des de l'edifici de Can Saurina, al carrer Major.

Des de fa alguns anys la tècnica de l'Oficina de Català col·labora un cop al mes en el programa Els matins de Ràdio Montornès, que condueix la periodista Núria Cachán. A partir del setembre aquesta col·laboració tindrà un altre marc: un estudi de gravació nou de trinca, a l'edifici històric de Can Saurina.

El curs vinent la col·laboració de l'Oficina de Montornès amb l'emissora municipal continua en una nova ubicació

Darrera col·laboració del curs

Les col·laboracions de l'Oficina de Català i la Ràdio Municipal han estat diverses des del 2009. Durant un temps i amb l'ajut d'alumnes i parelles lingüístiques es van gravar "píndoles" de català per promoure la correcció lingüística, unes gravacions breus en què mitjançant un diàleg es donava  una informació de llengua; també s'havien dut a terme col·laboracions especials per les festes de Nadal, com per exempre la gravació d'una versió breu de Els Pastorets de Folch i Torres i també de fragments de  Poema de Nadal de J. M de Sagarra, que després s'emetien diverses vegades durant les vacances nadalenques.

Des de fa uns tres anys aquesta col·laboració s'ha centrat en la participació un cop al mes en el programa Els matins de Ràdio Montornès. En aquesta participació mensual es parla dels cursos de català, del Voluntariat per la llengua, des llibres que llegeixen els alumnes, de les lectures del club de lectura fàcil, de la secció de llengua "una de català, si us plau" del butlletí municipal, de les efemèrides literàries del curs, d'activitats socioculturals... en definitiva consisteix a fer cinc cèntims de tot el que es mou o està relacionat amb l'Oficina de Català i la seva activitat. La durada de la col·laboració sol ser d'uns 15 minuts. 

D'aquesta participació en el programa Els Matins de Ràdio Montornès se'n treu força rendiment, perquè se n'extreuen fragments i es repeteixen en altres moments de la programació com els informatius; especialment si es tracta d'anunciar inscripcions, actes de voluntariat per la llengua o altres activitats com les trobades del club de lectura.


Reyes Barragán. Oficina de Català de Montornès
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes