25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 19 de juliol de 2017

El Voluntariat per la llengua, programa clau de la normalització lingüística

La voluntària Pilar Moragues es va incorporar al programa l'any 2009 i des d'aleshores ha tingut ni més ni menys que disset parelles lingüístiques.

La seu de la Colla Castellera Jove de Barcelona, ubicada al recinte de la Fabra i Coats, va acollir ahir, 18 de juliol, un nou acte de presentació de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, organitzat per la delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona.

El Voluntariat per la llengua, programa clau de la normalització lingüística

Foto de família de les noves parelles lingüístiques amb l'equip del CNL de Barcelona.

Com ha passat en altres ocasions, aquest acte de Voluntariat per la llengua s'ha celebrat a casa d'una colla castellera de Barcelona, la qual cosa va agrair molt especialment la responsable de la delegació de Sant Andreu del CNL, Imma Bigorra, que és filla de Valls, ciutat bressol dels castells que s'hi fan des de fa més de dos segles.

Les protagonistes de l'acte van ser la parella constituÏda per la voluntària Pilar Moragues i l'aprenenta Felina Honrade que van explicar la seva experiència en el Voluntariat per la llengua. Pilar Moragues es va incorporar al programa l'any 2009 i des d'aleshores ha tingut ni més ni menys que disset parelles lingüístiques. Per la seva banda, Felina Honrade va començar uns anys més tard, el gener de 2014, i, actualment la Pilar és la seva cinquena parella.

La directora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà, va cloure l'acte agraïnt a voluntaris i aprenents els milers d'hores de conversa en català que generen cada any les més de 10.000 parelles lingüístiques que tenim a Catalunya, la qual cosa justifica que, actualment, el Voluntariat per la llengua sigui una de les línies d'actuació de la normalització lingüística.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes