25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 15 de juliol de 2017

Arran de Font se celebra un any més a Rubí amb èxit d'assistència

L’edició de l’Arran de Font de 2017 s’ha celebrat amb aigua de l’aixeta!

Com cada any ja des de en fa sis Rubí d'Arrel, conjuntament amb Òmnium Cultural i el Servei Local de Català de Rubí, porta a terme la nit literària i musical que es fa a la Font de Sant Muç.

Arran de Font se celebra un any més a Rubí amb èxit d'assistència

Arribada dels participants a Sant Muç

Ja ho hem dit en altres ocasions: aquesta font és un espai recuperat per persones voluntàries que responen amb tenacitat quan es tracta de tenir a ratlla els esbarzers, les torrentades aclarides i mantenir relativament nets de deixalles els entorns naturals.

Aquest any els organitzadors de Rubí d'Arrel guardaven una sorpresa per al públic assistent: la font estrenava una aixeta de llautó nova de trinca i rajava! Hem estat cinc anys fent els honors a una font recuperada, és a dir, salvada d'estar sepultada sota capes de terra i vegetació salvatge, però muda. Aquest any les negociacions entre Rubí d'Arrel i Sorea han fet el miracle de l'aigua. Una aigua potable que serveix per abeure, refrescar-se, però també per a poder regar les plantes aromàtiques plantades a l'entorn i omplir els cossis perquè les begudes fossin ben fresquetes durant la nit de dissabte passat.

Com sempre les colles van pujar xino-xano des de la plaça de l'església de Sant Pere. Un cop a Sant Muç, les setanta persones que érem, vam fer un mos amb el que dúiem. Després va venir la part literària «Prudenci i Aurora Bertrana: una abraçada literària». De la confecció del text i de la selecció dels textos dels dos autors se n'encarregà la Roser Tutusaus, que juntament amb el Martí Pujol, d'Òmnium, i amb l'Eduard Puigventós i la Marga Ortiz, de Rubí d'Arrel, en van fer la lectura. La idea era emmarcar aquesta activitat dins de l'Any Bertrana i també fer explícit que els autors, quan no es publiquen, s'obliden. Una part del text se centrava també en la reivindicació del patrimoni literari.

Després, l'Iván Galán amb el grup Ensemble ens van oferir una estona de bon jazz. Dues guitarres, saxo i bateria van tocar peces conegudes de tothom i que permetien portar el ritme i acabar la vetllada d'una manera agradable tot assaborint un "mulladet" ―llegeixi's mojito― que saben preparar  amb molt d'amor la Mercè i el Ricard.

Cap a les dotze de la nit tornàvem a baixar sota la fresqueta del torrent amb la claror de les llanternes, tot conversant.

Les fotografies que acompanyen el text són de l'Oriol Batalla.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes