25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 7 de juliol de 2017

Vinseum i la Biblioteca Torras i Bages continuen donant suport al Voluntariat per la llengua

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf ha renovat sengles convenis amb les dues entitats vilafranquines que col·laboren amb el VxL  des de fa set i nou anys respectivament.

Vinseum i la Biblioteca Torras i Bages continuen donant suport al Voluntariat per la llengua

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, ha signat un conveni de col·laboració amb el president de Vinseum.Museu de les Cultures del Vi, Joan Tarrada, d'una banda, i amb la directora de la Biblioteca Torras i Bages, Núria del Campo, de l'altra, per promoure el programa Voluntariat per la llengua a Vilafranca i a l'Alt Penedès.

Difusió

Els convenis preveuen que tant Vinseum com la Biblioteca Torras i Bages col·laboraran a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones vinculades a les entitats, difonent material  i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès).

En el cas de Vinseum, també es preveu una reducció en el preu de les entrades a l'exposició del museu i en actes de pagament que organitzi la institució per a les persones que s'acreditin com a participants en el VxL o com a alumnes de català del CNL.

Pel que fa a la Biblioteca Torras i Bages, també col·labora amb el VxL com a punt d'inscripció formant parelles lingüístiques amb les persones que s'hi dirigeixen per participar al programa.

Intensa relació

La Biblioteca Torras i Bages és una entitat adherida al VxL des de l'any 2008 i Vinseum des del 2010. D'aleshores ençà, les dues entitats i el CNL han mantingut una intensa relació, fet que ha permès organitzar activitats molt diverses. Les dependències de la Biblioteca i de Vinseum, per exemple, han acollit actes d'inici de diferents edicions de trobades de parelles i activitats complementàries al VxL i als cursos de català com conferències, visites a exposicions, cantades de corrandes o tasts de vins, entre d'altres (fins i tot, en diverses ocasions, els tres organismes han organitzat actes conjuntament).

El desembre de 2012, la seu de Vinseum, aprofitant que havia estrenat feia poc temps les remodelades dependències i la nova exposició, va acollir una brillant celebració dels 10 anys del VxL, amb una nombrosa participació de voluntaris i aprenents.

Joan Tarrada, president de Vinseum.Museu de les Cultures del Vi, i Josep Moya, president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

Núria del Campo, directora de la Biblioteca Torras i Bages, i  Josep Moya, president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes