25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 6 de juliol de 2017

El Govern forma professorat de català per a Argentina, Brasil, Paraguai i Uruguai

El Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i el Departament de Cultura impulsen un nou curs de formació de professorat de llengua catalana a Rosario, a l'Argentina

El Govern forma professorat de català per a Argentina, Brasil, Paraguai i Uruguai

El Centre Català de Rosario acull, els dies 7, 8 i 9 de juliol, el setè curs de formació per al professorat de català de les comunitats catalanes del Con Sud d'Amèrica. Aquesta formació es duu a terme en el marc del Pla de foment de l'aprenentatge de la llengua catalana a l'exterior, que impulsen conjuntament la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

El Centre Català de Rosario acollirà, en aquesta trobada, professionals dels casals catalans de Buenos Aires, La Plata,  Rosario, San Pedro, Santa Fe, Mendoza, Paranà i Venado Tuerto (Argentina) i de casals catalans de Sao Paulo (Brasil), Assumpció (Paraguai) i Montevideo (Uruguai). La formació té per objectiu consolidar la plataforma "Aula mestra" per a un sistema unificat, coordinat i solidari d'ensenyament, aprenentatge i comunicació; impulsar la creació d'iniciatives de voluntariat lingüístic presencial adaptades a cada territori i difondre la modalitat virtual del programa Voluntariat per la llengua (VxL).

El curs, impartit per la Direcció General de Política Lingüística, s'inaugurarà amb un parlament del president del Centre Català de Rosario, Àngel Perella, i amb una breu intervenció, des de Barcelona, de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i de la directora general de Relacions Exteriors, Marina Falcó. Els assistents del Casal de Català de La Plata i del Casal de Català Buenos Aires faran un taller sobre les diferents metodologies d'ensenyament de terceres llengües i de la trobada en sorgirà una comunitat de pràctica per al professorat. En aquesta formació també hi participarà una tècnica de la Direcció General de Relacions Exteriors del Departament d'Afers Exteriors.


DGPL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes