25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 4 de juliol de 2017

Un centenar d'empreses assisteixen a la Jornada Empresa i Territori de Sant Vicenç dels Horts

Un centenar d'empreses assisteixen a la Jornada Empresa i Territori de Sant Vicenç dels Horts

La Jornada, duta a terme el 15 de juny, al Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts i  organitzada conjuntament pel Servei Local de Català i els departaments municipals d'Empresa, Igualtat i Consum, va comptar amb la presència majoritària de comerços i empreses de Sant Vicenç dels Horts i d'altres municipis veïns.  

A fi de donar a conèixer que la identificació i la vinculació amb el territori és  garantia d'èxits i beneficis dels negocis comercials i empresarials, totes les intervencions -tant de representants polítics de les diferents administracions com del personal tècnic dels diversos serveis- es van centrar en la importància de treballar conjuntament per generar oportunitats per crear lligams amb els consumidors i el territori.

Després de la benvinguda als assistents i les paraules de Francisco Rodríguez Garzón, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i Albert Castellanos, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, el públic va poder assistir a la presentació de dues empreses referents de bones pràctiques d'identificació amb el territori. Joan Font, president fundador del Grup Bonpreu i Esclat i Rafel Vidal, gerent de l'empresa Xarxa Agrosocial, van posar de manifest la importància d'adaptar-se als trets característics de la zona on es troben i de satisfer les demandes de la seva clientela. En aquest sentit, Joan Font, va manifestar que cal atendre els clients en la seva llengua i que "fer-los canviar d'idioma és impensable".

Posteriorment, els serveis municipals d'Empresa, Igualtat i Consum van exposar els diferents recursos a l'abast de tot el teixit comercial i empresarial  en matèria de contractació de personal de Sant Vicenç i de conciliació laboral i familiar i de compliment dels drets lingüístics dels consumidors.

El Servei Local de Català va presentar la llengua catalana com una de les claus de les empreses i els comerços per arrelar-se al territori i com a garantia d'èxit de les seves activitats amb el suport de la projecció del vídeo 8 raons perquè l'empresa parli català i amb una breu descripció del Consorci per a la Normalització Lingüística i de les eines i recursos (servei d'assessorament lingüístic, cursos de català, programa del Voluntariat per la llengua i elaboració de plans de millora de l'ús del català en la imatge, la documentació i l'atenció al públic) que ofereix el Servei Local de Català perquè les empreses i comerços de Sant Vicenç incorporin el català en la seva activitat i n'assoleixen l'excel·lència lingüística.

Després del reconeixement a dues empreses vicentines per l'èxit en la conciliació de la vida laboral i familiar i el lliurament de diplomes a les empreses participants a la Trajectòria  Formativa en Exportació 2016-2017, Maite Aymerich i Boltà va cloure l'acte i seguidament es van convidar les persones assistents al pica-pica ofert per restaurants d'alguns municipis del Baix Llobregat al jardí del Molí dels Frares.

Com a material de suport de la Jornada, es van repartir entre el públic llapis de memòria amb tots els recursos exposats pels diferents serveis municipals i el Servei Local de Català. 


Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes