25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 21 de juny de 2017

Reunió preparatòria per engegar la campanya de webs en català als comerços de Tortosa

El dimecres 21 de juny es va fer una reunió a la seu dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre per tal de preparar la campanya Comerçlocal.cat que promou la Fundació puntCAT amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i el Departament d'Empresa i Coneixement.

Reunió preparatòria per engegar la campanya de webs en català als comerços de Tortosa

Hi van assistir Joan Abril, responsable de Política Lingüística a les Terres de l'Ebre; Jordi Duran, director del Centre de Normalització Lingüística; Josep Subirachs, responsable de Pimec Terres de l'Ebre; Montserrat Barceló, del Departament d'Empresa i Coneixement, i Raquel Adroher (per videotrucada), responsable de Comerç Local de la Fundació puntCAT.

En la trobada es van fixar diversos objectius: el primer i principal va ser marcar un calendari de treball, coordinat amb els agents col·laboradors com ara la Federació de Comerciants, l'Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal, Pimec, Departament d'Empresa i Coneixement, per tal de donar la màxima informació de la campanya i poder engegar-la a la segona quinzena de setembre assegurant la implementació de més webs en català.

Segons dades facilitades pel Departament d'Empresa i Coneixement, a Tortosa hi ha 592 establiments comercials, comptant barris, pedanies i les entitats municipals descentralitzades de Jesús, Bítem i Campredó. D'aquest nombre, caldrà comprovar quins establiments tenen web i si el tenen en català.

La Fundació puntCAT posa el seu coneixement i experiència al servei de la capacitació del petit comerç d'àmbit local, perquè aprofiti les oportunitats que Internet li ofereix desenvolupant el seu negoci en la llengua que li és pròpia.

L'objectiu principal de la Fundació és crear consciència de la importància de tenir presència en línia, normalitzar l'ús del català a Internet i dotar cada comerç d'un lloc web presència (una pàgina web de presentació amb el domini .cat), i amb les característiques següents: fotos de l'establiment i dels seus productes o serveis, descripció del comerç, geolocalització via Google Maps, dades de contacte, enllaços a les xarxes socials, entre altres dades.

Un equip de tècnics de la Fundació puntCAT recorrerà al setembre els eixos comercials principals i secundaris de Tortosa oferint el servei de digitalització. Pel preu d'adquisició d'un domini .cat s'ofereix l'elaboració d'un lloc web presència sense cap cost per al comerç. Aquest lloc web podrà fer-se in situ o bé elaborar-lo l'equip de disseny a les oficines de la Fundació. El projecte s'ha dut a terme amb èxit a localitats com Girona, Reus, Sallent, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Guissona... Al setembre serà el torn de les comarques de les Terres de l'Ebre amb el tret de sortida des de Tortosa.

Malgrat que els establiments comercials tinguin web en català, actualitzar i modernitzar l'aparador digital del seu web permet visibilitzar millor el seu negoci i oferir un excel·lent servei de qualitat als clients.  


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes