25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 10 de desembre de 2008

Garantida al 100% l'activitat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per al 2009

El Ple del CPNL aprova el pressupost per al 2009 i el projecte d'activitat 2009-2011

Garantida al 100% l'activitat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per al 2009

Una imatge del Ple

El dia 9 de desembre es va reunir el Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Va presidir la reunió Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística de la Generalitat i de Catalunya i com a tal president del Consorci, acompanyat dels dos vicepresidents, Carles Martí i Jufresa, primer tinent d'alcalde de Benestar i Cohesió Territorial de l'Ajuntament de Barcelona, i Paquita Sanvicén i Torné, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüstica.

El Ple va aprovar el Projecte de pressupost per a 2009, per un import total de 35.300.000€,  i el Pla d'activitats pluriennal 2009-2011.

Tal com estava previst, l'aprovació d'aquest pressupost i projecte garantiran el cent per cent de l'activitat del CPNL, que l'any 2008 ja va superar les 100.000 inscripcions als cursos de català per a adults, i que al 2009 assolirà la xifra global de més d'un milió d'inscripcions als cursos de català en els seus vint anys d'existència.

En el seu parlament inicial, Bernat Joan va destacar el paper del CPNL com a organisme que dóna resposta a les necessitats existents, com una eina que s'adapta i creix fins i tot en una etapa com l'actual, "d'incertesa econòmica".

L'oferta formativa es treballa contínuament per adaptar-la a les necessitats de cada territori, de cada col·lectiu i de cada realitat, i aquest 2009 a més podrà comptar amb una eina cabdal, el curs en línia "parla.cat", que li permetrà fer un salt quantitatiu i qualitatiu important.

L'any 2009 serà també el de la celebració del 20è aniversari d'aquest organisme fruit del consens de les administracions públiques catalanes amb l'objectiu comú del foment del coneixement i l'ús del català.

El torn obert de paraules, en què els representants dels ens locals van presentar les seves reflexions i propostes, va finalitzar amb una intervenció de la directora del Termcat, Rosa Colomer, que va voler felicitar el CPNL "per la bona feina feta, difícil i necessària, i encoratjar-los a continuar amb el mateix entusiasme i eficàcia". El president del CPNL va recollir amb satistacció aquest reconeixement per part d'un organisme que és un referent en termes de qualitat i eficàcia.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes