25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 27 de novembre de 2008

Voluntaris i aprenents de Cornellà passegen per la Tarragona romana

Grup de VxL de Cornellà al Pont del Diable

Dissabte 22 de novembre al matí, un grup de 45 persones format per membres de Voluntariat per la llengua, amb familiars i amics, es van trobar davant de les oficines del Centre per iniciar la sortida cap a Tarragona, on havien de visitar les  ruïnes i els edificis de la Tarragona romana  (Patrimoni de la Humanitat des de l’any 2000).

Voluntaris i aprenents de Cornellà passegen per la Tarragona romana

La primera parada va ser la visita al monumental aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com a Pont del Diable. Des d’allà van seguir cap a Tarragona, on els esperaven la directora del CNL i el dinamitzador de VxL de Tarragona per donar-los la benvinguda i obsequiar-los amb unes bosses ofertes pel Patronat Municipal de Turisme, amb un mapa guia i altres informacions turisticoculturals.

A continuació, el guia proporcionat per l'Ajuntament va iniciar la visita guiada a la Tarragona romana tot explicant-ne la maqueta, on van poder veure en detall com era la ciutat i com es vivia en aquella època. La visita va continuar pel Passeig Arqueològic (popularment, les muralles), el Pretori i la Capçalera del Circ, fins a arribar a l'Amfiteatre, final del recorregut. 

Seguidament van anar a dinar a Altafulla, on, en un ambient de germanor, es va poder parlar de les experiències del programa i de pròxims projectes per a l’any vinent. De tornada cap a Cornellà, on va finalitzar la sortida, van aprofitar per  passar per l’Arc de Triomf de Berà, un dels més importants de les seves caracteristiques de l'antiga província Tarraconensis.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes