25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 19 d'octubre de 2016

El Palau de la Música Catalana i el Consorci per a la Normalització Lingüística, treballaran conjuntament per fomentar la llengua i la cultura catalana

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i la presidenta del Patronat de la Fundació Privada Orfeó Català - Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que té com a objectiu la realització d'activitats de foment cultural adreçades a diversos col·lectius del CPNL.

El Palau de la Música Catalana i el Consorci per a la  Normalització Lingüística,  treballaran conjuntament per fomentar la llengua i la cultura catalana

Aquest conveni consolida la voluntat de les dues institucions de treballar conjuntament i en xarxa per fomentar l'ús social del català com a eina de convivència i difondre la llengua, el patrimoni i la cultura catalanes a tota la població.

Abans de la signatura, la Sra. Carulla i la Sra. Franquesa han destacat la importància de signar aquest conveni que facilita que, de la mà de la llengua i d'una entitat tan emblemàtica com el Palau de la Música Catalana, es doni a conèixer la nostra cultura unint la llengua i la música. També han coincidit en el fet que aquest acord, de gran repercussió social, prestigia la llengua i la cultura catalanes.D'acord amb aquest conveni, la Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix a alumnes del CPNL, participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) i treballadors del Consorci, una promoció 2x1 per als espectacles programats durant la temporada previ acord entre les dues parts. També inclou la mateixa promoció per a les visites guiades que el Palau de la Música Catalana organitza els dimecres a les 12.30 h.

Per la seva banda, el CPNL es compromet a difondre entre els seus usuaris i a la societat en general l'adhesió del Palau de la Música com a entitat col·laboradora del Consorci. Un altre dels acords signats per part del Consorci és la difusió dels espectacles promoguts a través dels canals de comunicació dels 22 centres de normalització lingüística (146 punts d'atenció al públic) del CPNL:  pàgines web, mitjans de comunicació locals, xarxes socials, butlletins electrònics, etc.


El CPNL, amb el programa Llengua, cultura i cohesió, motiva l'aprenentatge i l'ús de la llengua del seu alumnat i dels participants del Voluntariat per la llengua a partir del coneixement del patrimoni literari i cultural del país, així com també de les entitats socials, culturals i esportives de cada població.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa des dels valors de l'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat, l'activitat del cor de la casa: l'Orfeó Català, com també de l'Escola Coral i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment, doncs, i mantenint-se com un dels símbols més genuïns de la cultura catalana, el Palau i l'Orfeó, com a institucions dinàmiques i obertes, promouen la música, el cant coral, el coneixement i la difusió del patrimoni i la cohesió social i cultural del país.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter