25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 11 de juny de 2008

Fecsa Endesa aposta pel català

El CPNL ha presentat el servei de consultes lingüístiques en línia, l'Optimot, als empleats d'Endesa de Barcelona

Endesa Catalunya ha signat un conveni marc amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per impulsar l'ús del català entre els seus empleats. Un dels objectius d'aquest conveni és facilitar tot tipus de recursos lingüístics entre els quals destaca l'Optimot, un nou servei de consultes lingüístiques en línia que s'ha presentat a Barcelona davant de 150 treballadors de la companyia.
Fecsa Endesa aposta pel català

La sala d'actes d'Endesa a Barcelona es va omplir de gom a gom per assistir a l'acte de presentació de l'Optimot.

El director general d'Endesa Catalunya, Josep Maria Rovira ha assegurat que una empresa pionera en innovació com és Endesa també "aposta per la llengua catalana" en el si de la seva organització per "adaptar-se a les necessitats dels clients". Amb aquestes paraules Rovira, juntament amb la gerent del CPNL Pilar López, ha obert l'acte de presentació organitzat a la seu de l'elèctrica a Barcelona per donar a conèixer l'Optimot entre el seu personal.

L'Optimot és un àgil servei de consultes lingüístiques en línia que permet trobar de forma ràpida i autònoma la resposta als dubtes més habituals en l'ús de la llengua catalana. Així ho han explicat, l'Eva Roma i la Gemma Roura, tècniques del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barelona, que han exposat d'una manera pràctica, didàctica i amena el funcionament i els avantatges de l'Optimot.

En resum, l'Optimot és una aplicació informàtica que busca l'autonomia lingüística de l'usuari i que incorpora múltiples eines per aconseguir-ho. Entre elles, cal destacar: els diccionaris castellà-català i català-castellà de l'Enciclopèdia -que per primer cop estan disponibles a través de la xarxa-, el Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans o el Diccionari de la llengua catalana multilingüe. L'Optimot també disposa de diversos verificadors ortogràfics (per a Mac i per a PC) i traductors automàtics com el traductor de la Generalitat de Catalunya o el de l'Instituto Cervantes, entre altres.
Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes