25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 21 de juliol de 2015

La Delegació de Ciutat Vella viu el còmic en català

Aquest dimarts 21 de juliol al matí, el grup d'alumnes de nivell Bàsic 2 i la professora Raquel Olivé de la Delegació de Sant Martí han visitat l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català".

La Delegació de Ciutat Vella viu el còmic en català

De la mà de la comissària Mercè Solé, els alumnes han pogut resseguir la història del còmic. Al llarg de la visita s'han anat familiaritzant amb les nocions bàsiques del llenguatge universal del còmic, els moments claus de la història del còmic infantil català i l'escola catalana i les escoles francobelga, americana i japonesa, passant pels herois i els mites del còmic; i per acabar, han resseguit  la importància dels traductors, guionistes i editorials fins arribar a l'estat del còmic en català avui.

La sortida s'ha arrodonit amb la visita a Continuarà Còmics, establiment especialitzat en còmic, adherit a la campanya Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català. L'establiment, es troba situat a la Via Laietana, 29, al districte de Ciutat Vella.

De la mà de l'expert Jordi Olmos, el grup ha conegut l'establiment especialitzat amb 35 anys de trajectòria, que compta amb un fons extraordinari i acull també peces de col·leccionisme, com ara uns exemplars del Capitán Trueno.

Els assistents han aprofitat també per intercanviar impressions i dubtes amb en Jordi Olmos, que ha acostat els alumnes a l'univers del còmic i als títols de còmic en català per estimular-ne la lectura.

Continuarà Còmics és un punt de referència en el món del còmic, que compta amb un equip de professionals especialitzat en el sector, i  ofereix un servei d'assessorament personalitzat amb la voluntat de satisfer les inquietuds i demandes de cada client. A més, també té una editorial pròpia de còmics, Trilita, que s'ha estrenat amb la publicació d'una obra de culte,  Maus d'Art Spiegelman.


Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes